Jonnan mumman rapeat vohvelit

Kirjoittanut: Henni Välimaa
Resepti: Jonna Valkaman mumma

Ihan mahtavaa, tänään on vohvelipäivä! Haluamme jakaa teille Jonnan mumman reseptin, joten nauttikaa.

“Se on mumman resepti ja se on ollu mulla ny 6 vuotta. Lapsuudesta asti niitä syöty mumman ja paapan luona. Mumma niitä paisteli vanhan ajan vohveliraudalla takan ääressä ja teki ne punaisesta maidosta ja kunnon voista! 😋 Löytyy mun reseptivihosta! 😊”

- Jonna, Cafe Tsumpin vuoropäällikkö

Jonnan mumman rapeat vohvelit!

AINESOSAT:
3 munaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja (jauhot voi vaihtaa myös gluteenittomiin)
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl sokeria
50 g voisulaa

Paistamiseen: voita tai margariinia
Koristeluun: tomusokeria, nutellaa!!, marjoja, hilloa, kermaa, hedelmiä

TYÖVAIHEET:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota 30 minuuttia.

  2. Sekoita kunnolla turpoamisen jälkeen, näin saat sileän taikinan.

  3. Kuumenna vohvelirauta ja paista taikinasta vohveliraudalla paksuja vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.

  4. Tarjoa lisukkeena hilloa, nutellaa, suklaa- tai kinuskikastiketta, kermavaahtoa, jäätelöä, hedelmiä, marjoja. Luovuutta saa käyttää, vain taivas on rajana